Blog

LIPOVÝ KVET: PRÍRODNÁ REGENERÁCIA A HYDRATÁCIA SUCHEJ POKOŽKY

Lipa srdcovitá (Tilia Cordata) je požehnaním pre ľudí aj včely. Láskavý strom krásneho tvaru je odpradávna oceňovaný kvôli svojim liečivým schopnostiam. Lipa bola považovaná za sídlo dobrých duchov a vraj má moc odháňať zlo a temné sily.

 

Ruža – kráľovná krásy

Odjakživa sa považuje za najkrajší kvet na svete. Už v starom Egypte jej zmyselné lupene používala na skrášľovanie slávna Kleopatra. Svoj názov „rosa“ vraj dostala od starovekých Grékov - slovo „rodan“ znamená „červená“.

 

Jojobový olej: tekuté zlato, ktoré spoľahlivo odstráni akné a ukľudní ekzém

Jedno by ste mali vedieť hneď na začiatku – jojobový olej je vo svojej podstate kvapalný vosk (60%).  Získava sa z rastliny Simmondsia chinensis – Simondsia čínska. Semená tohto zeleného kríku pripomínajú väčšie kávové zrnká.

 

TEA TREE OIL – bojovník voči baktériám a mykózam z Austrálie

V dávnej minulosti austrálski domorodci zakladali zvláštne bahnové jazierka, v ktorých plávali opadané lístky čajovníka austrálskeho (Melaleuca Alternifolia). Tieto neobyčajné kúpele prinášali prekvapivo pozitívne účinky na zdravie domorodcov. Lístky čajovníka si dokonca prikladali aj na zranenia a popáleniny. To, samozrejme, neostalo bez povšimnutia svetových cestovateľov. V roku 1770 kapitán Cook kotvil v zálive Botany Bay, kde po prvý raz pripravil čaj z lístkov čajovníka. Tak sa táto výnimočná rastlina dostala aj do západného sveta...  

tea tree

Rakytník rešetliakový – oranžový zázrak pre vašu pokožku

Nazývajú ho rastlinou budúcnosti. Jeho plody obsahujú až 25x viac vitamínu C ako citrusy. Jeho zdraviu prospešné účinky využívajú v ľudovom liečiteľstve starí Tibeťania. Rakytník rešetliakový je liečivá rastlina s blahodarnými účinkami na imunitu a pomáha udržovať zdravú pokožku. Jej latinský názov pochádza od starovekých Grékov, ktorí si všimli koní pasúcich sa v oblastiach s výskytom rakytníka. Zvieratám sa po pastve nádherne leskla srsť. Z toho vzniklo latinské pomenovanie Hippophae rhamnoides – „trblietajúci sa kôň“.

 

Prečo začať používať BIO kozmetiku

Čítali ste si už niekedy etiketu svojho šampóna? Viete, čím natierate svoje deti po kúpeli? Väčšina „normálnej“ dekoratívnej kozmetiky je plná derivátov ropy, parafínu a iných škodlivých chemických látok. Preto je lepšie uprednostniť produkty, ktoré sú založené na rastlinnej báze.