Prečo začať používať BIO kozmetiku

Čítali ste si už niekedy etiketu svojho šampóna? Viete, čím natierate svoje deti po kúpeli? Väčšina „normálnej“ dekoratívnej kozmetiky je plná derivátov ropy, parafínu a iných škodlivých chemických látok. Preto je lepšie uprednostniť produkty, ktoré sú založené na rastlinnej báze.

 

 

 

Čo vlastne znamená názov BIO?  Pochádza z gréckeho slova  βίος = život. BIO kozmetika je založená na ekologickom hospodárstve, šetrení životného prostredia a prírodných zdrojov.

Akým látkam by ste sa mali vyhýbať

Podľa prieskumu spoločnosti Bionsen si každá priemerná žena denne nanesie až 500 rôznych syntetických chemikálií v podobe skrášľovacích a kozmetických prípravkov.

Nedovoľte vašej koži vstrebávať látky, ktoré do vášho organizmu nepatria:  

- parabény – zabraňujú rozmnožovaniu mikróbov a predlžujú dobu použiteľnosti produktu,

formaldehyd – používa sa najmä v lakoch na nechty,

- silikón - táto látka doslova obalí vašu pokožku a vlasy, ktoré potom prestanú dýchať,

- penidlá – laurysulfát sodný SLS / SLES, nájdete ich v šampónoch, sprchových géloch a zubných pastách,

- minerálne oleje – pozor na zavádzajúci názov, v skutočnosti ide o látku z ropy,

- chemické UV filtre - nachádzajú sa v opaľovacej kozmetike.

Prírodná BIO kozmetika obsahuje striktne len prírodné zložky. V organickej kozmetike je zakázané používať syntetické farbivá, umelé parfémy a látky pochádzajúce z mŕtvych zvierat. Obaly na prírodné kozmetické produkty sú vyrobené z recyklovateľných a nezávadných materiálov. BIO kozmetika obsahuje kvalitné rastlinné zložky, vitamíny, antioxidanty a hydratačné látky. Minimalizuje riziko alergických reakcií, je vhodná pre detskú a citlivú pokožku.

BIO kozmetika má jemnejšiu vôňu, šampóny a zubné pasty nie sú tak penivé. Celkovo je BIO prírodná kozmetika šetrnejšia. Rastlinný základ produktov vytvára bezpečné zloženie aj pre tú najcitlivejšiu pokožku.

bio kozmetika

Prečo si vybrať BIO kozmetiku?

- obsahuje veľké množstvo prírodných vitamínov, antioxidantov a hydratačných látok = je kvalitná, bezpečná a účinná

- všetky prípravky sú bez pridanej chemickej parfumácie, voňajú len vďaka pridaným vzácnym éterickým olejom

- vhodná pre citlivú, detskú pokožku,

- prípravky sú šetrné k ľudskému telu, životnému prostrediu, ekologické, recyklovateľné, netestované na zvieratách

Forma BIO kozmetiky je jednoduchšia – mimoriadne obľúbené sú  kvalitné kozmetické maslá a balzamy, pleťové oleje, pleťové vody, masky a prírodné pleťové séra.

forma kozmetiky

Netoxické zložky v BIO kozmetických prípravkoch sú lepšie vstrebateľné a prirodzenejšie pre našu pokožku. Receptory v koži okamžite identifikujú prírodné ingrediencie: tento proces sa nazýva biokompatibilita. BIO kozmetika obsahuje živé ingrediencie, na rozdiel od bežnej kozmetiky, ktorá je zložená hlavne z vody, oleja a chemických prísad.

Organické šampóny a krémy poskytujú pokožke a vlasom komplexnú starostlivosť. Ich účinky sú pozoruhodné - zvyšujú schopnosť pokožky regenerovať sa a optimálne fungovať.

BIO kozmetika obsahuje organické zložky - základné antioxidanty, vitamíny, stopové prvky, mastné kyseliny a aminokyseliny, ktoré udržujú bunkovú funkciu, hydratáciu a celkovú ochranu vašej pokožky.