Jojobový olej: tekuté zlato, ktoré spoľahlivo odstráni akné a ukľudní ekzém

Jedno by ste mali vedieť hneď na začiatku – jojobový olej je vo svojej podstate kvapalný vosk (60%).  Získava sa z rastliny Simmondsia chinensis – Simondsia čínska. Semená tohto zeleného kríku pripomínajú väčšie kávové zrnká.

 

Olej sa získava lisovaním semien za studena. Kvalitný jojobový olej je riedky, číry, má žiarivú zlatistú farbu a vysokú biologickú hodnotu. Jeho výhodou je, že nevonia a vzhľadom na svoje chemické zloženie sa nekazí. Zo všetkých olejov sa do pokožky vstrebáva najrýchlejšie.

Jojobový olej je určený len na vonkajšie použitie.

 

Prečo si zvoliť jojobový olej?

Má rovnaké zloženie ako štruktúra kožného mazu

Jojobový olej obsahuje vysokomolekulárne estery, ktoré majú podobné vlastnosti ako mazové žľazy v ľudskom organizme. Preto sa výborne vstrebáva a je pokožkou prijímaný bez problémov.

Mimoriadne bezpečné použitie

Jojobový olej je netoxický, hypoalergénny a nedráždi pokožku. Môže sa použiť aj na ošetrenie okolia očí a nespôsobuje neočakávané alergické reakcie.

Obsahuje vysoké množstvo užitočných minerálov

Jojobový olej je nositeľom cenných nenasýtených mastných kyselín. Pomáha udržovať prirodzene hydratovanú pokožku. Vitamíny, minerály a stopové prvky v oleji veľmi dobre prestupujú kožnú bariéru a dostávajú sa až k základnej vrstve pleti. Pokožka sa stáva po ošetrení jemne zamatovou.

Ochraňuje pokožku pred voľnými radikálmi

Má prirodzený ochranný UV filter 3 až 4. Preniká hlbšie do pleti, uzamkne v nej vlhkosť, vytvorí bariéru a chráni pred vonkajšími vplyvmi.  

Je antibakteriálny

Jojobový olej je natoľko silný, že baktérie typu stafylokoka a candida albicans spôsobujúce plesne, sa pri styku s ním ničia. Ak trpíte opakovanými plesňovými infekciami, môžete využívať jojobový olej ako „štít“. Zmierňuje prejavy zapálenej pokožky ako sú opuchy, začervenanie, bolesť a svrbenie. Protizápalové účinky jojobového oleja boli skúmané v Ústave farmakológie a toxikológie v Káhire, kde zistili, že olej pomáha hojiť rany a predchádzať neskoršiemu procesu zjazvenia pokožky.

Liečba akné

Jojobový olej sa špeciálne odporúča sa na liečbu akné. Ľudia s mastnou pleťou si aplikáciou rôznych kozmetických prípravkov pleť ešte viac vysušujú, mazové žľazy začnú produkovať ešte viac mazu, nakoniec sa póry upchajú a začarovaný kruh sa otvára.

Výživný pleťový jojobový olej má antioxidačné, protizápalové účinky a hĺbkovo čistí pleť. Dokáže zmäkčiť a postupne vyčistiť zapchaté póry so stvrdnutým mazom.  

Vyhladzuje jazvy po vzniknutom akné, podporuje tvorbu kolagénu, ktorý je zodpovedný za rast novej kože a jej regeneráciu.

Jojobový pleťový olej hydratuje, vyživuje, zvyšuje elasticitu a hojí. Vyhladzuje vrásky, tlmí prejavy starnutia pokožky. Aktívne penetruje do pokožky a nezanecháva pocit mastnoty.

Ukľudňuje ekzémy

Jojobový olej pôsobí veľmi dobre na ekzémy, začervenanie kože a podráždenú pokožku.  Ukľudňuje a zmierňuje prejavy ekzematickej pokožky.

Pomoc pre suché vlasy a vlasovú pokožku

Jojobový olej vyživuje a dodáva mimoriadny lesk namáhaným a suchým vlasom. Odporúča sa aj na masáž hlavy pred umytím vlasov. Veľmi ľahko sa vymýva a zanecháva jemné a hebké vlasy na dotyk. Stimuluje rast vlasových cibuliek a hĺbkovo vyživuje vlas po celej jeho dĺžke. Dodáva vlasom oslnivý lesk a pár kvapiek si môžete denne nakvapkať aj na vysušené končeky.

Ošetrenie pier

Jahodový balzam s jojobovým olejom prináša dokonalú ochranu a starostlivosť o vaše pery. Pery sú po ošetrení balzamom hebké, svieže a dlhodobo vyživené.

4223_balzam-na-pery-jahoda-a-jojobovy-olej-15ml

BIO pleťový olej je špičkovým prírodným produktom pre starostlivosť o pleť. Pleť lepšie dýcha než po ošetrení krémom. Výborne sa vstrebáva a nezanecháva pocit mastnoty. Dá sa použiť aj ako podklad pod make-up.

Je určený pre citlivú a suchú pleť, pleť so stratou elasticity a tzv. pergamenovú pleť, kde obyčajne zlyháva bežná kozmetika s arómami, konzervačnými látkami a emulgátormi. Tiež je vhodný k ošetreniu poškodenej a ekzematickej pokožky.